Какво значи „любов“

Първо значение на думата

1. Да се вярва в Бога и да се участва в живота на православната Църква.

2. Никога да не се злослови срещу Църквата, България, съпруга/съпругата, родителите и роднините.
Да се задават въпроси за едно или друго – може. Трябва да се избират подходящи думи за това.

3. Да създадем семейство – да бъде с човек, когото обичаме. Да се венчаем в храма.

4. Да имаме деца заедно със съпруга/съпругата – и то повече от едно – и да направим всичко възможно, за да ги отгледаме до пълнолетие.
Материалната част в отглеждането е по-маловажна от другата. А „другата“ е: мир, вярност, кротост и говорене на истината.

5. Приятелите не служат просто за развлечение и удобство. Трябва да сме им верни и да говорим с тях открито. Ако не понесат това, да се разделим.

6. Да не се боим, че някой ще злослови или ще предприеме нещо срещу нас. Да не го намразваме за това. Думите и действията против нас не могат да ни навредят.

Второ значение на думата

7. „Любов“ е дума и за влечението между мъжа и жената. То им е вложено от Бога. Тази дума може и трябва да се употребява. Ако имаме любов към някого, трябва непременно да му/й кажем това. Трябва да се помисли как. Не може всякак и между другото.
За любовта се говори сериозно. Тя не е телесно отношение или част от битовото всекидневие. Тя е тяхна причина, те следват от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>